Versmarkt

JH Wagenaar is één van de meest veelzijdige AGF-groothandelaren in Nederland. Overal in Europa vinden via ons groenten en fruit hun weg naar de afnemers. Wij maken hierbij gebruik van gespecialiseerde transporteurs, die voor elke discipline geselecteerd zijn. De voornaamste exportmarkten zijn Duitsland, Tsjechië, Roemenië, België, Engeland, Scandinavië en Italië. JH Wagenaar BV belevert hier groothandelsmarkten, snijderijen en de gastronomie. Het leveren van de versmarkt en industrie in binnen- en buitenland vormt onze kernactiviteit. Ons assortiment bestaat uit het gehele Nederlandse groenten en fruit pakket, aangevuld met importproducten in ons winterseizoen. Door de vele verladingslocaties waar JH Wagenaar BV in Nederland over beschikt, hebben wij altijd de kortste route naar de eindbestemming. Deze korte logistieke lijnen zorgen voor kostenbesparingen, en het behoud van de kwaliteit van het product. Samen met The Greenery zorgen wij voor perfecte logistieke faciliteiten en ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen.

Vollegrondsproducten uit Noord-Holland

Binnen Nederland is JH Wagenaar BV de grootste speler op het gebied van de afzet van Noord-Hollandse vollegrondsproducten zoals bloemkool, broccoli, ijsbergsla en spruiten. Deze producten komen ook van de volle grond, maar vallen niet onder de categorie stapelproduct (ze worden niet “binnengehaald” van het land om later te vermarkten). Het centrum voor de aanvoer en verlading van de bloemkool, broccoli en witlof is DC Tolpoort. Hier is tevens ons kantoor gevestigd.

Stapelproducten

Een ander specialisme binnen de versmarkt zijn de stapelproducten. Dit zijn de producten die doorgaans in grote aantallen aan het eind van het seizoen worden gerooid / gesneden, om ze vervolgens op te slaan in koelhuizen. De condities in deze opslaghuizen zijn ideaal om langere tijd te beschikken over deze producten (in tijden dat dit niet meer mogelijk is van de volle grond). JH Wagenaar BV is specialist in o.a. de stapelproducten kool, knolselderij, (was)peen, rapen, bieten, uien en aardappels.

Retail

Één van de specialismen binnen onze afdeling versmarkt is het leveren aan de retail / de grootwinkelbedrijven binnen Nederland, Duitsland en Oost-Europa.

Vaalburg knolselderij

JH Wagenaar BV verhandelt alle knolselderij van teler Vaalburg uit de Zuid-Schermer. Vaalburg wast, snijdt en verpakt voor Wagenaar in een grote verscheidenheid aan verpakkingen. De filosofie van Vaalburg is: “een gezonde bodem zorgt voor een gezond product”. Een natuurlijk geteeld product, waarbij gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum worden beperkt, blijft langer goed, smaakt beter, en oogt mooier.  

Download hier de flyer

Opperdoezer Ronde

Een ander prachtig product wat JH Wagenaar BV exclusief vermarkt is de Opperdoezer Ronde. Deze aardappel is een onregelmatig gevormde knol met diepe ogen en een gelige schil. Het is geen mooie aardappel, maar de smaak is heel goed, en door vele koks geprezen. U herkent de Opperdoezer ook aan zijn dunne tere schilletje, wat de reden is dat het rooien nog steeds voor een groot deel handwerk is. Na het rooien worden de aardappelen handmatig gesorteerd op grootte. De gehele oogst is voor eind augustus uit de grond, waarna Wagenaar voor de verkoop / distributie zorgt. Dit ras mag uitsluitend in de zavelgrond rond het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes verbouwd worden. De Opperdoezer Ronde heeft ook een BOB-status. Deze ‘Beschermde OorsprongsBenaming’ is een Europese verordening die streekproducten een bescherming biedt tegen namaak.  

Online brochure

Opperdoezer Ronde

Onze knolselderij

DC Tolpoort

Industrie komkommers

Vaalburg knolselderij