Versmarkt

Stapelproducten

Stapelproducten

Een ander specialisme binnen de versmarkt zijn de stapelproducten. Dit zijn de producten die doorgaans in grote aantallen aan het eind van het seizoen worden gerooid / gesneden, om ze vervolgens op te slaan in koelhuizen. De condities in deze opslaghuizen zijn ideaal om langere tijd te beschikken over deze producten (in tijden dat dit niet meer mogelijk is van de volle grond). JH Wagenaar BV is specialist in o.a. de stapelproducten kool, knolselderij, (was)peen, rapen, bieten, uien en aardappels.

Als je wilt weten hoe onze Opperdoezer aardappel wordt gekweekt, kijk dan de video via de link. Of bekijk de volgende video om alles te weten over hoe de knolselderij van Jumbo gemaakt wordt.

Knolselderij

Knolselderij

Knolselderij is een vrij grote, bleekbruine knol met een doorsnede van zo’n 15 cm, met veel knoesten en wortels. Knolselderij wordt voor de knol geteeld, maar de groene bladeren kunnen ook worden gegeten. Alleen in het vroege voorjaar wordt knolselderij met blad geleverd. Van binnen is de knolselderij romig wit van kleur. Knolselderij is aromatisch en smaakt iets zoet. Knolselderij is een authentieke groente, bekend van erwtensoep en selderiesalade. Knolselderij is het hele jaar uit Nederland verkrijgbaar.
Opperdoezer Ronde

Opperdoezer Ronde

De Opperdoezer Ronde zijn kleine aardappeltjes met een gele vlezige schil en een onregelmatige vorm. Het is een vastkokende aardappel. De schil is uiterst dun en hierdoor kwetsbaar, daarom wordt de aardappel met de hand gerooid. De Opperdoezer Ronde is een vroege aardappel en wordt vanaf eind juni tot uiterlijk eind september geoogst. De Opperdoezer Ronde is verkrijgbaar tot en met december. De Opperdoezer Ronde is een unieke aardappel die alleen in het dorp Opperdoes geteeld mag worden. De naam Opperdoezer Ronde is Europees beschermt. Meer info is te vinden op https://opperdoezerronde.nl.
Rode kool

Rode kool

Rode kool is rond tot ovaal van vorm, heeft een gladde, donkerrood tot purper buitenblad en een ronde, gesloten, rode krop. Rode kool heeft een echte koolsmaak. Deze kool is een ideale groente om in stampot te verwerken, maar ook in salades en stoofschotels. Rode kool is jaarrond van Nederlandse bodem beschikbaar.
Witte kool

Witte kool

Witte kool heeft een glad, roomwit tot lichtgroen buitenblad en een ronde, gesloten en vaste krop. Witte kool heeft een echte koolsmaak en de kool is een ideale groente om in stampot te verwerken, maar ook in salades en stoofschotels. Van oudsher is kool een typische wintergroente, maar tegenwoordig is deze groente het hele jaar door beschikbaar. Witte kool is jaarrond beschikbaar van Nederlandse bodem.
Spitskool

Spitskool

Spitskool is familie van de witte kool, maar heeft een iets zachtere smaak. De spitskool kan rauw worden gegeten in salades, maar ook stoven, koken of roerbakken behoort tot de mogelijkheden. Het Nederlandse spitskoolseizoen loopt ongeveer van mei tot en met maart.
Bieten

Bieten

Rode bieten zijn verwant aan de suiker-, en voederbiet. Ze zijn er in lange en ronde vorm, waarbij de laatste het meest voorkomt. Rode bieten zijn jaarrond verkrijgbaar.
Peen

Peen

De wortel, ook wel ‘peen’ genoemd, maakt deel uit van de familie ‘Umbelliferae’. Het is een grote, vlezige wortel met een oranje kleur. Tevens is hij erg lekker en gezond, en rijk aan vitamine A. Daarnaast zijn ze lekker knapperig en prima als tussendoortje of om mee te bakken, koken, stoven of zelfs roerbakken. De Nederlandse peen is het hele jaar verkrijgbaar.