Versmarkt

Kasproducten

JH Wagenaar levert een verscheidenheid aan kasproducten, het hele jaar door. Van tomaat tot courgette: alles is mogelijk.

Kasproducten

JH Wagenaar BV is een belangrijke speler in de afzet van kasproducten.

Deze producten worden afgezet naar de retail, groothandel, snijderij en gastronomie. Daarnaast vormt dit een productgroep die ook zijn afzet vindt naar de verwerkende industrie. Dit betreft vooral komkommers, paprika en courgettes.

Paprika

Paprika

De paprika heeft een stevige vruchtwand. In de schil zit een witte kern, waarin de zaden zich bevinden. De paprika's zoals wij ze allemaal kennen, worden vanwege hun vorm ook wel ‘blokpaprika's’ genoemd. De meest gangbare kleuren zijn geel, rood, groen en oranje. Paprika’s zijn er ook in bijzondere kleuren als bruin, lila en paars. Paprika’s zijn lekker rauw te eten, in een salade, roerbakgerecht of gevuld op de gril. Hollandse paprika's zijn het gehele jaar door, behalve in januari en februari, te verkrijgen. De topaanvoer is van juni tot oktober.
Komkommer

Komkommer

Komkommer is een langwerpige, vlezige vrucht met een knapperige, groene schil. Het vruchtvlees is doorzichtig wit met een geleiachtige kern, waarin zich eetbare pitjes bevinden. De komkommer wordt veelal rauw verwerkt in een salade of op brood voor een lekkere bite, maar de komkommer is ook heerlijk in een soep of in een roerbakgerechten. De komkommer is uit Nederland van januari tot november verkrijgbaar.
Tomaten

Tomaten

Tomaten hebben een frisse smaak en zijn erg sappig. Ze zijn er in vele variëteiten. De tomaat is ook op vele wijzen te bereiden: in de soep, in een saus of bijvoorbeeld gegrild. In tomaten zitten veel gezonde voedingsstoffen. Tevens bevatten ze kalium, welke een grote rol speelt bij het behoud van een gezonde bloeddruk. Nederlandse tomaten zijn van januari tot november volop verkrijgbaar.
Courgette

Courgette

Courgettes hebben een neutrale smaak met stevig vruchtvlees. Er zijn vele bereidingswijzen van de courgette: koken, stomen, frituren, grillen, bakken, of in een salade. Courgettes uit Nederland zijn verkrijgbaar van februari tot en met november. Daarbuiten is men afhankelijk van import.
Aubergine

Aubergine

Aubergines hebben een neutrale smaak, waardoor ze in vele gerechten worden verwerkt. Het is een delicate vrucht die gevoelig is voor temperaturen lager dan 15 °C. Bewaar ze dus niet in de koelkast. Aubergines uit Nederland zijn verkrijgbaar van februari tot november. Daarbuiten is men afhankelijk van import.